Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica bola hostiteľom významného stretnutia

24.11.2023

Nemocnicu AGEL Komárno poctili svojou návštevou významní hostia z oblasti vzdelávania, a to profesor Dr. Béla Merkely, PhD. rektor Univerzity Semmelweis z Budapešti a Dr. Melinda Nagy, PhD. prorektorka pre akreditáciu a zabezpečovanie kvality Univerzity Selyeho v Komárne.

Pán profesor Merkely je intervenčným kardiológom, špecialistom na športovú medicínu, univerzitným profesorom, riaditeľom Srdcovej a cievnej kliniky Semmelweis University vo Városmajore, riaditeľom Kliniky kardiológie – Kardiologického centra a Kliniky športového lekárstva a v neposlednom rade držiteľom ceny Széchenyiho. Pracovnej návštevy sa zúčastnil aj poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja  Ing. Farkas István, ktorý sa dlhodobo zaujíma o celkové dianie v nemocnici. 

MUDr. Gabriela Filkóová, námestníčka riaditeľa pre LPS predstavila nemocnicu a jej budúce plány a stratégie z oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti. Hostia navštívili niekoľko pracovísk, ako prvé pracovisko urgentného príjmu. Na oddelení vnútorného lekárstva - jednotky intenzívnej starostlivosti sa hosťom venoval MUDr. Ernest Bašternák. Výhody lineárneho urýchľovača prezentoval MUDr. Várady na oddelení klinickej a radiačnej onkológie. Prípravu cytostatík a personalizovanú farmakoterapiu v nemocničnej lekárni priblížila PharmDr. Hajnálka Komjáthy, PhD.  Na oddelení hematológie a transfuziológie MUDr. Eniko Radi vysvetlila úskalia prípravy transfúznych liekov.

„Dr. Merkely mal možnosť vidieť výrazný rozvoj Nemocnice AGEL Komárno, ktorý je prínosom nielen pre pacientov, ale aj pre zamestnancov nemocnice,“ povedala PharmDr. Komjáthy Hajnalka.

Späť