Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica oslávila rok fungovania urgentného príjmu

10.8.2023

Nemocnica AGEL Komárno pre rokom prvýkrát pre verejnosť oficiálne otvorila priestory moderného a plne vybaveného urgentného príjmu tretieho tisícročia. Jeho veľkým prínosom pre pacientov aj personál je prepojenie s interným a chirurgickým pavilónom tak, aby bola pacientovi v čo najrýchlejšom čase poskytnutá kvalitná zdravotná starostlivosť na jednom mieste.

Súčasťou komplexu budovy je aj röntgen, CT, tri sonografické pracoviská a mamologická poradňa, ktorá sa venuje komplexnej diagnostike prsníkových lézií. Novinkou, ktorá pribudla sú aj Mri vyšetrenia ako súčasť rádiologického oddelenia. Pacient má tak všetky potrebné vyšetrenia  i prípadnú následnú hospitalizáciu na väčšinu oddelení k dispozícii na jednom mieste.  Návštevníci a pacienti prechádzajú cez urgentný príjem do budovy pavilónu internistických disciplín, kde sídlia kardiologická, reumatologická, diabetologická ambulancia, ambulancia vnútorného lekárstva, geriatrie a neurologický stacionár. Na poschodiach sú umiestnené aj všetky lôžkové oddelenia oddelenie vnútorného lekárstva, oddelenie neurológie, JIS vnútorného lekárstva a neurológie.

„Na urgentnom príjme počas roka bolo ošetrených 17 253 pacientov, z čoho bolo 12 468 pacientov s chirurgickou diagnózou,“ približuje vyťaženosť pracoviska riaditeľ nemocnice Mgr. Miroslav Jaška, MPH. Najčastejšími ťažkosťami, s ktorými pacienti prichádzajú, sú vysoký krvný tlak, búšenie srdca, silné bolesti hlavy, závrate, tŕpnutie rúk a nôh a predovšetkým úrazy. Zlomenín pribúda najmä v letnom období, kedy sa ľudia zrania pri športovaní alebo inej letnej aktivite.

 Komárňanská nemocnica eviduje aj nápor pacientov na rádiodiagnostickom oddelení, kde vyšetrili 40 254 osôb. Práve na tomto pracovisku v januári pribudlo nové, dôležité pracovisko magnetickej rezonancie. V okrese Komárno, ktorý má približne 110-tisíc obyvateľov, dovtedy chýbalo. „Toto pracovisko je nevyhnutné pre odbory neurológia, chirurgia, vnútorné lekárstvo, traumatológia, rehabilitácia a, samozrejme, pre onkológiu. Jeho vybudovanie znamená pre nemocnicu a hlavne pacientov obrovský kvalitatívny nárast a lepšiu dostupnosť zdravotnej starostlivosti,“ hovorí riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Vybudovaním urgentného príjmu v nemocnici pribudli aj nové operačné sály. „Personál v nich za rok zrealizoval približne 3 000 operačných zákrokov,“ uvádza riaditeľ nemocnice. „Rok fungovania hodnotím ako úspešný aj z hľadiska kvalitne poskytovanej zdravotnej starostlivosti, aj z hľadiska spokojnosti nielen našich kolegov, ale aj pacientov, ktorí nám v prieskume vyjadrili spokojnosť, čo si ako riaditeľ veľmi vážim,“ uzatvára riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Mgr. Miroslav Jaška, MPH.

Urgentný príjem má 12 nových mobilných nemocničných lôžok, 9 vyšetrovacích lôžok, tri transportné lôžka, tri nové operačné sály vrátane osvetlenia, stropné RTG, mobilné RTG s ramenom, diagnostickú stanicu RTG, tri ultrasonografy, CT prístroj, ako aj centrálny monitoring vitálnych funkcií, štyri anestéziologické prístroje, päť defibrilátorov a dve operačné veže.

 

Späť