Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica trpí akútnym nedostatkom krvi. Zároveň prichádza s novinkou pre darcov

8.8.2023

Letné mesiace sú z hľadiska darovania krvi v slovenských nemocniciach náročné. Kvôli dovolenkám darcov ubúda, naopak, úrazov pribúda. V kritickom letnom období Nemocnica AGEL Komárno povzbudzuje na darovanie krvi aj novinkou – online rezervačným systémom.

Mnohí darcovia sa nachádzajú na dovolenkách a aj zvýšené horúčavy odrádzajú od darovania krvi. Komárňanská nemocnica apeluje na pomoc. „Pre zvýšenú úrazovosť počas leta a nárast dopravných nehôd evidujeme viacej operačných zákrokov. Vykonávajú sa tiež onkologické liečby, transplantácie, plánované operácie srdca, kĺbov a pod. Na to všetko sú potrebné transfúzne prípravky,“ hovorí primárka oddelenia hematológie a transfúziológie MUDr. Enikö Radi.

Nemocnica AGEL Komárno však prichádza s novinkou – rezervačným systémom. „Aj takouto formou sa snažíme uľahčiť záujemcom celý proces. Stačí sa objednať na presný čas a netreba tak čakať na odber priamo na mieste. Systém je veľmi jednoduchý a objednať sa zvládne ľavou zadnou každý záujemca,“ približuje novinku primárka. Stačí sa zaregistrovať na stránke www.darca.agel.sk a vybrať si vyhovujúci deň a hodinu. Následne príde potvrdzujúci email. Novinku už vyskúšali prví darcovia a systém si pochvaľujú. Na webovej stránke sa tiež nachádzajú informácie, kedy môže záujemca krv darovať, ako pred odberom postupovať a aj to, čo robiť po odbere. „Preto prosíme každého, kto sa cíti zdravý, má od 18 do 60 rokov a nad 50 kg a môže pomôcť, aby prišiel darovať krv do našej nemocnice,“ dodáva MUDr. Enikö Radi.

Okrem online registrácie sa záujemci stále môžu objednať aj na telefónnom čísle 0918 435 408. Darovať krv v Nemocnici AGEL Komárno je možné každý pondelok, štvrtok a piatok alebo v stredy na mobilných výjazdových odberoch podľa harmonogramu.

Späť