Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Náhrady umelých kĺbov sú v komárňanskej nemocnici dostupné už aj pre poistencov zdravotnej poisťovne UNION Na operáciu sa aktuálne čaká len jeden mesiac

12.7.2023

Skvelá správa pre poistencov zdravotnej poisťovne UNION. Nemocnici AGEL Komárno sa podarilo vyrokovať zmluvu o úhrade operácií umelých náhrad kĺbov, a tak tieto náročné ale mimoriadne žiadané operácie sú od 1. júla 2023 dostupné pre všetkých pacientov tejto poisťovne. Pacienti ZP UNION dokonca majú v Nemocnici AGEL Komárno v súčasnej dobe čakacie časy len jeden mesiac, čo je výrazne kratšia doba, ako v iných zdravotníckych zariadeniach.

Operácie vykonáva MUDr. Štefan Kóňa, najčastejšie ide o náhradu bedrových a kolenných kĺbov. Rozhodnutie vedenia nemocnice rozšíriť tento druh služieb pre pacientov je odrazom potreby a reality posledných mesiacov v regióne ,,Sme radi, že sa nám podarilo nielen získať do Komárna erudovaného špecialistu, ale najmä, že sme opäť bližšie k pacientovi a jeho potrebám, lebo to je základné poslanie nemocnice,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Mgr. Miroslav Jaška, MPH.

Či je realizácia operácie totálnej endoprotézy kĺbu možná, závisí od viacerých faktorov ako napríklad vek, celkový zdravotný stav pacienta, svalová sila, hustota kostí, spolupráca pacienta a iné. Výmena poškodeného bedrového, kolenného či ramenného kĺbu je trvalým riešením obrovských a dlhotrvajúcich bolestí. V súčasnosti sú tieto operácie jednou z najdiskutovanejších oblastí v medicíne. Vo väčšine zdravotníckych zariadení boli v dôsledku pandemického obdobia operácie obmedzené, a tak dnes nie sú výnimočné čakacie lehoty aj viac ako rok. Nemocnica AGEL Komárno teda stavia na tom, že pacienti dostanú svoj termín vo výrazne kratšom čase.

Pre absolvovanie umelej náhrady kĺbu je stanovený presný postup. Každý z pacientov, ktorý pociťuje problémy s kolenom či bedrom musí absolvovať na základe odporučenia svojho všeobecného lekára vyšetrenie u odborníka. Tu sa zistí na základe pomocných vyšetrení napr. RTG, či ide o pokročilú artrózu. Ak je stav natoľko závažný, že už nie je možné ho riešiť inak, odborník pacientovi odporučí operáciu – náhradu poškodeného kĺbu umelým. Výber konkrétneho druhu kĺbovej náhrady robí vždy lekár podľa stavu a potrieb konkrétneho pacienta. Po operácii pacient zostáva v nemocnici, ak nie sú komplikácie, 4-7 dní.  Celková rekonvalescencia trvá 6-8 týždňov. Životnosť umelej kĺbovej náhrady je 20-25 rokov. Napríklad umelý bedrový kĺb zbaví bolesti pri pohybe, endoprotéza umožňuje pacientovi zaradiť späť do svojho každodenného života.  Každý pacient navyše dostane európsky endoprotetický preukaz s potvrdením, že takúto operáciu absolvoval, aby nemal problémy napríklad pri rôznych druhoch kontrol (letisko a pod.)

V Komárne vykonávajú operácie pre všetkých poistencov zdravotných poisťovní, objednanie sa na operáciu pre poistencov UNIONU je možné na telefónnom čísle : 035 7909378 u pani Dorčiakovej.

Späť