Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica rozšírila spektrum svojich služieb na fyziatrii

1.4.2022

Ambulancia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie v Nemocnici AGEL Komárno patrí medzi najvyťaženejšie, pacientov v poslednom období stále pribúda. Preto sa zdravotníci snažia prichádzať s novinkami a ponúkať pacientom rozšírenie poskytovaných služieb. Od apríla ambulancia ponúka aj liečbu prístrojovou lymfodrenážou.

Lymfa  je telová tekutina, ktorá prúdi cez lymfatické cievy, odvádza z periférie tela tekutiny, metabolity a škodlivé látky. Pri poruche lymfatického systému dochádza k nahromadeniu odpadových látok a tekutín, následkom čoho vzniká opuch. Novinka, prístrojová lymfodrenáž je založená na aplikácii prerušovanej kompresie na telo a vytváraní opakovanej tlakovej vlny smerom zdola nahor, ktorá aktivuje krvný a lymfatický obeh. Pôsobí blahodarne a regeneračne na celý organizmus, spevňuje kožu, zlepšuje cirkuláciu, má detoxikačné účinky.

„Prednastaveným tlakom sa rytmicky nafukujú „návleky“podobne, ako pri meraní tlaku a vytvára sa príjemný tlak na ošetrovanú oblasť,“ hovorí MUDr. Osrolya Éder, ktorá sa tejto metóde venuje. Pre pacienta ide o bezbolestnú metódu, ktorú môže ako druh rehabilitácie odporučiť praktický lekár alebo aj iný špecialista. „Metóda lymfodrenáže sa využíva vo fyzioterapii ako súčasť komplexnej rehabilitácie, ďalej v estetickej aj kozmetickej medicíne. Indikácie zahŕňajú širokú škálu diagnóz vrátane pooperačných a poúrazových stavov, kŕčových žíl, opuchov venózneho pôvodu, diabetickej polyneuropatie, či stavov po odstránení lymfatických uzlín. Procedúra je vysoko účinná aj pre pacientov trpiacich lipedémom alebo lymfedémom. Z kozmetického hľadiska sa využíva pri prevencii a zmiernení celulitídy,“ opisuje široké možnosti  lymfodrenáže skúsená odborníčka.

Pre pacientov, ktorí majú záujem o konzultácie, bude vyhradený čas každý utorok od 13. do 15. hodiny. Zákrok je hradený zdravotnou poisťovňou. Ak ide o kozmetickú alebo estetickú indikáciu bez odporučenia lekára,  je hradený klientom.

Späť