Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V komárňanskej nemocnici sa operujú slabinové pruhy najmodernejšou technikou

5.5.2017

Oddelenie jednodňovej zdravotnej starostlivosti tzv. „jednodňová chirurgia“ Všeobecnej nemocnice Komárno, prevádzkovanej neziskovou organizáciou FORLIFE a manažérsky riadenej skupinou AGEL SK začala v týchto dňoch vykonávať laparoskopické operácie slabinových pruhov najmodernejšou metódou.

Operácia slabinového pruhu je celosvetovo jednou z najčastejších operácií. Na Slovensku sa ročne vykoná okolo desať tisíc takýchto operácií. „V súčasnosti sa najčastejšie tieto operácie riešia modernou tzv. "tension free" technikou, teda technikou bez napätia s využitím sieťky zo syntetického biokompatibilného materiálu, najčastejšie vyrobeného z polypropylénu, polyetylénu alebo polyesteru. Táto sieťka je implantovaná laparoskopicky, a to z troch drobných rezov, ktoré nepresahujú dĺžku jedného centimetra. Na väčšine pracovísk v našej krajine sú sieťky implantované klasicky, jedným rezom. Doba však smeruje k miniinvazívnosti laparoskopického operovania a preto sa aj naše pracovisko pripojilo k najmodernejšiemu technickému postupu týchto zákrokov,“ vysvetľuje námestník pre zdravotnú starostlivosť komárňanskej nemocnice MUDr. Rudolf Pelikán, MPH.

Táto technika prináša množstvo výhod pre pacientov, medzi ktoré patrí hlavne rýchlejšie pooperačné zotavenie oproti klasickej metóde, zníženie pravdepodobnosti pooperačných komplikácií, významne nižšia bolestivosť operačnej rany, no dôležitý je aj kozmetický efekt, keďže sa namiesto jednej pomerne dlhej jazvy na tele pacienta objavia len tri drobné jazvičky.

Pracovisko jednodňovej zdravotnej starostlivosti sa nachádza v zrekonštruovaných priestoroch pavilónu K. Moderná operačná sála je vybavená novým operačným prístrojom - laparoskopickou vežou v hodnote 145.000 EUR, vďaka ktorej sa stalo toto pracovisko najkomplexnejším zariadením svojho druhu v regióne a rozšírilo spektrum svojich služieb o množstvo zákrokov, akými sú napríklad artroskopické operácie kolena, malé tzv. kostné operácie rúk a nôh, ale aj endoskopicky asistované hysteroskopie vizualizácia kanála krčka maternice a dutiny maternice. Pracovisko je vybavené modernými miestnosťami na pozákrokové sledovanie pacientov a nadštandardnými izbami vybavenými elektricky polohovateľnými lôžkami a TV prijímačmi pre maximálny komfort pacientov.

O službách pracoviska sa môžete informovať na webstránke nemocnice http://www.nemocnicakomarno.sk/pracoviska/oddelenia/jednodnova-chirurgia.html resp. osobne na pracovisku jednodňovej zdravotnej starostlivosti.

Späť