Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

V komárňanskej pôrodnici sa opäť zvýšil počet novorodencov

24.1.2017

Zdravotníci gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Všeobecnej nemocnice Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi skupina AGEL, priviedli v minulom roku na svet celkom 983 detí, z toho 500 dievčatiek a 483 chlapčekov, čím počet pôrodov oproti roku 2015 vzrástol o 90 bábätiek. Medzi novorodencami bolo aj 13 dvojičiek.

V roku 2014 sa v Komárne narodilo 816 bábätiek, čo bolo o 124 novorodencov viac ako v roku 2013. „Najčastejšími menami, ktorými pomenúvali mamičky a oteckovia svoje ratolesti v minulom roku boli Ema, Mia, Dóra, Anna a Sofia pre dievčatká a z chlapčenských mien prevládali mená ako Oliver, Noel, Daniel, Dávid, Tomáš a Sebastian. Medzi deťmi sme sa však mohli stretnúť aj s nezvyčajnejšími menami, ako napríklad Enett, Tia, či Kerka medzi dievčatami alebo Emir, Justin, či Dorian medzi chlapcami, “uviedla vedúca sestra novorodeneckého oddelenia pani Elvíra Baková.

Pôrodnica Všeobecnej nemocnice Komárno bola aj v roku 2016 v projekte Sprievodca pôrodnicami ohodnotená ako najlepšia pôrodnica v Nitrianskom kraji, pričom Novorodenecké oddelenie v roku 2016 získalo Certifikát pracoviska podporujúceho dojčenie.

Na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Všeobecnej nemocnice Komárno je pre šestonedieľky k dispozícii plne vybavený rooming-in so 16 lôžkami a štyrmi lôžkami bez rooming-inu. Ďalších 15 lôžok je určených pre pacientky s rizikovou graviditou a pacientky s gynekologickým ochorením. „Na oddelení sme v roku 2016 otvorili aj štyri nové nadštandardné izby zariadené polohovateľnými posteľami s diaľkovým ovládaním. Komfort pacientiek poskytuje samostatné sociálne zariadenie, kuchynský kútik s chladničkou, rýchlovarnou kanvicou, mikrovlnkou. Samozrejmosťou je aj možnosť Wi-fi pripojenia na internet. Oddelenie svojím vybavením zodpovedá súčasným požiadavkám kladeným na komplexnú starostlivosť o ženu a novorodenca. Poskytuje liečebnú starostlivosť všetkým ženám s gynekologickými ochoreniami, tehotným ženám, rodičkám a šestonedieľkam. Operačný trakt s vybavením zodpovedá kladeným parametrom, poskytuje operačnú liečbu v širokom rozsahu,“ uzavrel riaditeľ nemocnice Mgr. Viktor Dudáš.

Späť