Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica pripravuje svoj prvý Deň otvorených dverí pre verejnosť

13.6.2016

Všeobecná nemocnica Komárno, ktorá je prevádzkovaná neziskovou organizáciou FORLIFE a manažérsky riadená skupinou AGEL, sa v týchto dňoch intenzívne pripravuje na svoj prvý verejne prístupný Deň otvorených dverí, ktorý sa bude konať v utorok 21.06.2016 o 9:00 hodine v areáli komárňanskej nemocnice pred budovou bývalého internistického pavilónu I. Toto podujatie, ktoré sa bude konať priamo v areáli nemocnice pod otvoreným nebom bude určené hlavne pre deti z okolitých základných škôl, no na svoje si príde aj široká verejnosť, ako aj odborníci z oblasti zdravotníctva a farmakológie.

Na podujatie pod názvom Deň otvorených dverí 2016 pozývame aj tých, ktorí ešte nemuseli navštíviť priestory nemocnice. Vedenie nemocnice si pre návštevníkov pripravilo v spolupráci s obľúbeným komárňanským „Dramaťákom“ vedeným Jozefom Černekom zaujímavý kultúrny program, v rámci ktorého odznejú známe piesne z muzikálov Sen noci SvätojánskejSnehulienka a zopár trpaslíkov. Súčasťou programu bude aj karaoke show a prítomných bude zabávať aj klauniáda zo strany Clowndoctors. Návštevníci si okrem iného budú môcť bezplatne zmerať krvný tlak, hladinu cukru v krvi, ale aj BMI index. Zvedavci dostanú možnosť nakuknúť do sanitky a budú si môcť vyskúšať aj základné zdravotnícke nástroje, akými sú fonendoskopy, rúška a množstvo ďalších zaujímavých pomôcok. „Našim cieľom je poskytnúť komplexný program, ktorý zaujme nielen deti, ale aj dospelých a zároveň by sme radi vytvorili priestor aj na vzdelávacie aktivity, akými budú prednášky na témy správnej hygieny rúk, prvej pomoci alebo diabetológie,“ uviedol riaditeľ nemocnice Mgr. Viktor Dudáš.

Program Dňa otvorených dverí bude však okrem širokej verejnosti určený aj pre odborníkov z oblasti zdravotníctva. „Sme veľmi radi, že sa nám v spolupráci s kolegami farmaceutmi podarilo pripraviť aj  program pre odborníkov, ktorým bude vedecká pracovná schôdza na tému „Spolupráca s farmaceutom v klinickej praxi“. Na tomto kreditovanom podujatí sa môžu kolegovia tešiť na prednášky, ktoré sa budú venovať témam ako napríklad „Farmakoterapia v období gravidity a laktácie“ alebo „Fototoxické a fotoalergické reakcie na koži vyvolané liečivami a rastlinami“,“ uviedol MUDr. Rudolf Pelikán, MPH námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť komárňanskej nemocnice na margo schôdze, ktorá sa bude konať 21.06.2016 o 14:00 v aule Gymnázia Hansa Selyeho v Komárne.

Späť