Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Neonatológia komárňanskej nemocnice získala Certifikát pracoviska podporujúceho dojčenie

10.6.2016

Všeobecná nemocnica Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi spoločnosť AGEL SK, dnes, 10. júna 2016, získala Certifikát pracoviska podporujúceho dojčenie. Inštitút pre podporu dojčenia v spolupráci so Slovenskou pediatrickou spoločnosťou a Slovenským výborom UNICEF, udelil certifikát s názvom „Pracovisko podporujúce dojčenie“ pracovníkom neonatologického oddelenia. Plaketu so slovami vďaky prevzala z rúk Mgr. Michaely Galkovej, PhD, predsedkyne správnej rady Inštitútu pre podporu dojčenia vedúca sestra Elvíra Baková.

Certifikát pracoviska podporujúceho dojčenie udeľuje Inštitút pre podporu dojčenia vybraným pracoviskám, z ktorých zdravotnícky personál  absolvoval vzdelávaciu aktivitu organizovanú Inštitútom pre podporu dojčenia a súčasne na tomto pracovisku pôsobí minimálne jedna profesionálna laktačná konzultantka. Tento program za zameriava na celé obdobie, ktoré je považované v živote matky aj dieťaťa za jedno z najdôležitejších, a to je obdobie prirodzeného dojčenia. „Som úprimne rád, že sa nám podarilo získať tento dôležitý certifikát a zároveň ďakujem všetkým zamestnancom neonatologického oddelenie, na čele s vedúcou sestrou, pani Bakovou, ktorá má na ocenení najväčšiu zásluhu vďaka svojej aktivite a pracovnému nasadeniu.“ uviedol riaditeľ nemocnice Mgr. Viktor Dudáš.

V komárňanskej nemocnici rodička dostane hneď pri hospitalizácii všetky podstatné informácie o problematike, o dôležitosti materského mlieka, ale aj o správnej životospráve, ktorá napomôže jeho dobrému tvoreniu. Mamičky taktiež dostanú svoje dieťa už do hodiny od pôrodu. Laktačná poradkyňa im vysvetlí aké je dôležité hlavne pre  prvorodičky dojčiť a umelú stravu považujú len za krajnú možnosť.

Novorodenecké oddelenie je zriadené v rámci gynekologicko–pôrodníckeho oddelenia, ktoré zabezpečuje základnú starostlivosť o fyziologických novorodencov a o novorodencov s miernymi poruchami popôrodnej adaptácie. „Na oddelení máme zriadený systém Rooming in, ktorého základom je spôsob ošetrovania dieťaťa matkou. Výhodou tohto systému je, že dieťa je spolu s matkou a môže byť dojčené podľa svojich potrieb. Uprednostňujeme dojčenie – prirodzený a veľmi dôležitý spôsob výživy novorodenca,“ uzavrela vedúca sestra.

Späť