Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Prvým tohtoročným občanom Komárna je Oliver

1.1.2016

Prvý tohtoročný občan Komárna je Oliver M., ktorý prišiel na svet dnes o jedenástej hodine a päťdesiatej minúte vo Všeobecnej nemocnici Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi skupina AGEL. Malý Oliverko vážil po pôrode 3200 gramov, meral 47 centimetrov a teší sa aj spolu s mamičkou dobrému zdraviu.

V minulom roku priviedli na svet zdravotníci komárňanskej nemocnice celkom 893 detí, z toho 452 dievčatiek a 441 chlapčekov, čím počet pôrodov oproti roku 2014 vzrástol až o 74 bábätiek. Medzi novorodencami bolo 11 dvojičiek. V júli 2015 dokonca nemocničná pôrodnica zažila babyboom, kedy sa narodilo až 92 bábätiek. „Najčastejšími menami, ktorými pomenúvali mamičky a oteckovia svoje ratolesti v minulom roku boli Sofia, Anna, Diana, Zoje a Natália pre dievčatká a z chlapčenských mien prevládali mená ako Peter, Alex, Dávid, Máté, Áron a Dominik,“uviedla vedúca sestra novorodeneckého oddelenia pani Elvíra Baková.

Pôrodnica Všeobecnej nemocnice Komárno bola opätovne, v projekte Sprievodca pôrodnicami, ohodnotená ako najlepšia pôrodnica v Nitrianskom kraji a v rámci Slovenska ju mamičky ohodnotili ako štvrtú najlepšiu. Komárňanská nemocnica sa chce v blízkej budúcnosti uchádzať o titul Baby Friendly Hospital (Nemocnice priateľské k deťom), ako znak toho, že potreby mamičiek a ich detí patria medzi priority tejto pôrodnice. „Záujem o  služby na našom pôrodníckom oddelení stále stúpa, rodičky k nám chodia nielen z Komárna a okolia, ale aj z okolitých okresov,“ dodal Mgr. Viktor Dudáš, riaditeľ nemocnice.

Na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Všeobecnej nemocnice Komárno je pre šestonedieľky k dispozícii plne vybavený rooming-in so 17 lôžkami. Ďalších 23 lôžok je určených pre pacientky s rizikovou graviditou a pacientky s gynekologickým ochorením. Oddelenie svojím vybavením zodpovedá súčasným požiadavkám kladeným na komplexnú starostlivosť o ženu a novorodenca. Poskytuje liečebnú starostlivosť všetkým ženám s gynekologickými ochoreniami, tehotným ženám, rodičkám a šestonedieľkam. Operačný trakt s vybavením zodpovedá kladeným parametrom, poskytuje operačnú liečbu v širokom rozsahu.

Späť