Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Občianske združenie, športový klub a futbaloví fanúšikovia obdarovali detské oddelenie komárňanskej nemocnice

21.12.2015

Občianske združenie, športový klub a futbaloví fanúšikoObčianske združenie Lepšie zdravie, športový klub Black CrossGym v Komárne a futbaloví fanúšikovia „FELVIDÉKEN ÉLŐ FRADISKTÁK“ v piatok, 18. decembra 2015, obdarovali detské oddelenie Všeobecnej nemocnice Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi spoločnosť AGEL SK. Skupina darcov sa spojili pre túto dobrú vec, aby potešila najmenších hospitalizovaných pacientov. Členovia o.z. a Black CrossGym priniesli na oddelenie hračky, knižky, šaty a peňažný dar v sume 593 EUR. Felvidéki Sasok priniesli sladkosti, ovocie a hračky.via obdarovali detské oddelenie komárňanskej nemocnice.

Na detskom oddelení je ročne hospitalizovaných viac ako tisíc detských pacientov, pre ktorých je dôležité vymyslieť každodennú zábavnú formu trávenia času. „Je veľmi príjemné vidieť, že si ľudia v našom regióne uvedomujú, aké je zdravie vzácne a zorganizovali takúto krásnu zbierku, aby potešili deti, ktoré sa nachádzajú počas roka v nemocnici,“ povedala vedúca sestra PhDr. Eleonóra Mészáros s tým, že vďaka tomuto prekvapeniu sa aspoň na chvíľku podarí rozveseliť najmenších pacientov, aby zabudli na to, kde sa práve nachádzajú.

„Pre túto zbierku sme sa rozhodli preto, lebo si veľmi dobre uvedomujeme, že základom každého človeka je zdravie a nie každý má to šťastie. Špeciálne detskí pacienti, ktorí majú ostať v cudzom prostredí, bez svojich blízkych to musia prežívať najhoršie a preto veríme, že týmito drobnosťami sa nám podarí zlepšiť ich pobyt.Našou snahou bude aj v budúcom roku organizovať podobné akcie a venovať sa darovaniu tím, ktorí to najviac potrebujú. Veď ako všetci vieme, psychika človek napomáha pri liečbe, veď čo viac deti poteší ako pekná hračka, čítanie rozprávok či pozeranie rozprávok,“ uviedol jeden zo zakladateľov združenia a tiež člen, tréner športového klubu Mgr. Erik Fekete.

Združenie Lepšie zdravie bolo založené v roku 2014. Zakladatelia  združenia a tiež športového klubu sa rozhodli podporovať zdravie ľudí aktívnym pohybom, hygienou a pravidelnými tréningami. „V mene detských pacientov sa chcem veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí sa tejto zbierky pre detské oddelenie zúčastnili a darovali nám množstvo krásnych vecných darov,“ uzavrela PhDr. Mészáros.

Detské oddelenie v rámci komárňanskej nemocnice bolo založené v roku 1947. Má 30 lôžok, kde sú prijímaní pacienti vo veku od 0 do 19 rokov. Na oddelení je možné hospitalizovať v spoločnej izbe s deťmi aj sprevádzajúce osoby, podľa potreby je k dispozícii 7 lôžok pre doprovod. Detskí pacienti majú k dispozícii aj jedáleň s herňou a TV, knižnicu. Na oddelení sú 2 nadštandardné izby, ktoré majú vlastné sociálne zariadenia, sú vybavené chladničkou, mikrovlnnou rúrou a TV a DVD.

Späť