Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica vybudovala na oddelení chirurgie štyri celkom nové nadštandardné izby

17.12.2015

Na ďalšiu novinku sa môžu tešiť pacienti Všeobecnej nemocnice Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi skupina AGEL SK, ktorá dnes, 17. decembra 2015, dokončila vybudovanie celkom nových, priestranných a moderne zariadených nadštandardných izieb na oddelení chirurgie. Renovovali sa aj bezbariérové hygienické zariadenie pre septických pacientov, dekontaminačná miestnosť a hygienické zariadenie pre personál. Celková investícia na zveľadenie týchto priestorov vyšla nemocnicu na 80 tisíc EUR.

Nové izby boli zriadené vzhľadom k neustále rastúcemu záujmu o túto službu zo strany pacientov a ich rodiny. Nadštandardné izby sú zariadené plne elektricky polohovateľnou posteľou, moderným nočným stolíkom, šatníkovou skriňou, zástenou zo svetlom na čítanie a pohovkou. Komfort pacientom poskytuje aj televízia, samostatné sociálne zariadenie, kuchynský kútik s chladničkou, rýchlovarnou kanvicou, mikrovlnkou a riadom. Samozrejmosťou je aj možnosť Wi-fi pripojenia na internet. „Cieľom vybudovania celkom nových moderných nadštandardných izieb bolo zabezpečenie vyššej kvality a komfortu pre pacientov tohto regiónu. Vďaka tomu, že sú tieto izby na samostatnej chodbe pacienti získajú súkromie nielen na izbe, ale aj chodbe,“ uviedol riaditeľ nemocnice Mgr. Viktor Dudáš  s tým, že v izbách došlo  k výmene podlahových krytín, okien, svietidiel, zníženiu a namontovaniu kazetového stropu a taktiež došlo k osadeniu nových dverí.

V rámci renovácie oddelenia došlo tiež k vybudovaniu bezbariérových hygienických zariadení pre všetkých pacientov oddelenia a zvlášť pre septických pacientov. Došlo k renovácii dekontaminačnej miestnosti a hygienického zariadenia pre personál oddelenia.  Vymenená bola kompletne celá elektroinštalácia, vodoinštalácia, podlaha, došlo k zníženiu stropov a všetky miestnosti boli vymaľované príjemnou teplou farbou. „Nové nadštandardné izby vytvárajú pre našich pacientov súkromný priestor, kde budú na izbe sami a vďaka čomu ich môžu častejšie navštevovať aj rodinní príslušníci,“ dodal primár oddelenia MUDr. Gustáv Škodáček  s tým, že v mene svojich pacientov ďakuje vedeniu nemocnice za túto modernizáciu, ktorá prinesie ešte väčšiu spokojnosť a pohodlie pacientov.

História oddelenia chirurgie siaha až do obdobia z roku 1902, kedy bola v Komárne postavená 105-posteľová mestská nemocnica. Na tomto oddelení ročne prevádzajú asi 400 operácií na žlčníku a žlčových cestách, 350 operácií pre brušné prietrže, 250 apendektómií, 250 operácií pre zhubné nádory tráviaceho traktu, 150 operácií pre nádory prsníka a 200 operácií pre náhle príhody brušné. Ročne vykonávajú asi 1000 operácií pre zlomeniny končatín a 110 operácií na cievach a to od roku 2001 pod vedením primára MUDr. Gustáva Škodáčka.

Späť