Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Mikuláš so svojou pomocníčkou rozveselili najmenších pacientov komárňanskej nemocnice

7.12.2015

Spev, riekanky a detský smiech, to všetko zaznelo dnes, 7. decembra 2015, na detskom oddelení Všeobecnej nemocnice Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi skupina AGEL. Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený noc Clowndoctors, prezlečení za Mikuláša a anjela, prišli rozveseliť našich detských pacientov a rozdali im aj tradičný balíček so sladkosťami.

Príchod Mikuláša v kockovanom pyžame, s červeným nosom rozveselil všetky hospitalizované detičky a po krátkej chvíli bolo oddelenie plné smiechu a radosti. „Sme veľmi radi, že k nám zavítali zdravotní klauni aj na Mikuláša a podarilo sa im spríjemniť atmosféru a zábavnou formou odviesť pozornosť našich malých pacientov od nemocničného prostredia, od strachu, napätia a úzkosti z odlúčenia od rodiny,“ uviedol primár oddelenia, MUDr. Mário Kochan.

Občianske združenie ČERVENÝ NOS Clowndoctors už mnoho rokov prináša radosť a smiech do nemocníc po celom Slovensku. Formou humoru pacientov odpútajú od strachu, napätia a od úzkosti spojenej nielen s liečbou, ale aj z neznámeho prostredia, kde im chýbajú ich najbližší.

Detské oddelenie v rámci komárňanskej nemocnice bolo založené v roku 1947. Má 30 lôžok, kde sú prijímaní pacienti vo veku od 0 do 19 rokov. Detskí pacienti majú k dispozícii aj jedáleň s herňou a TV, knižnicu. Na oddelení je možné hospitalizovať v spoločnej izbe s deťmi aj sprevádzajúce osoby.

Späť