Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Vďaka finančnému daru od občianskeho združenia, bude zakúpené nové okno pre najmenších pacientov

2.12.2015

Detské oddelenie Všeobecnej nemocnice Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi spoločnosť AGEL SK, dnes, 2. decembra 2015, prevzalo od občianskeho združenia (OZ) Dobrá Nitra finančný dar. Vďaka šeku na 300 eur bude zakúpené nové okno na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) detského oddelenia.

JIS detského oddelenia je zameraná na intenzívne sledovanie stavu dieťaťa, intenzívnu terapiu, intenzívnu ošetrovateľskú starostlivosť. Je určená akútne chorým deťom a deťom ohrozeným na živote. „Našim cieľom je vytvorenie pre choré dieťa čo najvľúdnejšie prostredie, ktoré pozitívne prispeje k jeho rýchlemu vyliečeniu. V mene všetkých našich najmenších pacientov by som sa chcela veľmi pekne poďakovať občianskemu združeniu za tento finančný dar, ktorý nám zabezpečí výmenu už desiateho okna,“ vysvetľuje vedúca sestra detského oddelenia PhDr. Eleonóra Mészáros.

Občianske združenie Dobrá Nitra vzniklo v roku 2015 a medzi základné ciele jeho činnosti patrí podpora a rozvoj aktivít v oblasti vzdelávania, športu, kultúrno-spoločenskej činnosti obyvateľov Nitrianskeho kraja vo všetkých vekových kategóriách. „V neposlednom rade sme svoje aktivity rozšírili aj o charitatívnu činnosť, kde by sme radi založili tradíciu pomoci detským oddeleniam nemocníc v našom regióne,“ uviedol JUDr. Tomáš Stoklasa, predseda občianskeho združenia Dobrá Nitra.

Na detskom oddelení je ročne hospitalizovaných viac ako tisíc detských pacientov. Oddelenie má 30 lôžok, kde sú prijímaní pacienti vo veku od 0 do 19 rokov. Detskí pacienti majú k dispozícii aj jedáleň s herňou a TV, knižnicu.

Späť