Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Na darovanie 2% z daní Vašej nemocnici ostáva 8 pracovných dní

19.3.2015

Už len 8 pracovných dní ostáva, aby ste sa zapojili do akcie „Venujte 2% Vašej nemocnici“, ktorú aj tento rok vyhlásila Všeobecná nemocnica Komárno, prevádzkovaná neziskovou organizáciou FORLIFE a manažérsky riadená skupinou AGEL. Za takto získané financie sa bude pokračovať v obnovovaní lôžok v nemocnici zakúpením nových matracov na oddelenia, čím by sa výrazne zvýšil komfort hospitalizovaných pacientov.

Všeobecná nemocnica Komárno sa ročne stará o zdravie ľudí z celého komárňanského okresu už viac než 110 rokov. Nemocnica má 11 lôžkových oddelení a 3 jednotky intenzívnej starostlivosti, ktoré disponujú 368 lôžkami na ktorých sa v roku 2014 vystriedalo 14 839 pacientov. „Snažíme sa, aby mal každý náš pacient možnosť liečiť sa v dôstojných podmienkach a preto by sme radi pokračovali v obnove lôžok v celej nemocnici. Chceme zakúpiť nové antidekubitné matrace, čo sú špeciálne matrace, ktoré pomáhajú predchádzať preležaninám. Takýmto spôsobom by sme chceli spríjemniť pacientom pobyt na lôžku, na ktorom niektorí musia tráviť aj 24 hodín denne,“ uviedol riaditeľ nemocnice Mgr. Viktor Dudáš a dodal, že náklady na riadnu údržbu lôžok sú naozaj vysoké.

K ozdraveniu komárňanskej nemocnice pritom môže prispieť každá fyzická či právnická osoba, ktorá za rok 2014 odvádza daň z príjmu. „Chcel by som zdôrazniť, že darovať 2% z daní je jednoduché  a nie je žiadnym výdavkom navyše. Ten, kto sa rozhodne darovať 2% zo zaplatených daní našej nemocnici, musí len vyplniť príslušnú kolónku vo svojom daňovom priznaní. Ostatné už zariadi daňový úrad,“ doplnil riaditeľ. To znamená, že 2% z daní, ktoré ste už štátu odviedli, budú vrátené nemocnici ako adresný dar. Tak môžete ako daňovník rozhodnúť, na čo presne budú Vaše dane využité. Teda aspoň časť z nich.

V minulom roku nemocnica vďaka darovaným 2% získala zatiaľ najvyšší objem prostriedkov z darovaných daní, v celkovej výške 21 tisíc EUR, vďaka ktorým boli  vybavené všetky oddelenia novými paplónmi, vankúšmi a prestieradlami.  V roku 2013 sa vyzbieralo 3 033 Eur, a tak sa jej podarilo zakúpiť špičkový prístroj na vyšetrenie sluchu novorodencov za vyše 3 400 Eur. V roku 2012 sa pomocou rovnakej akcie podarilo získať 3 352 Eur, a tak na oddelenia pribudla nová posteľná bielizeň za viac ako 5 400 Eur.

Ak sa rozhodnete darovať svoje 2% zo zaplatených daní Všeobecnej nemocnici v Komárne, prosíme, vyplňte nasledovné údaje o prijímateľovi: FORLIFE n.o., Komárno, 945 75, Mederčská 39, nezisková organizácia, IČO: 37970933. Podrobné informácie ako aj potrebné tlačivá sú k dispozícii na internetovej stránke nemocnice www.forlife.sk/darujte-2.html.

Späť