Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica otvorila endokrinologickú ambulanciu

7.6.2019

Nemocnica Komárno, člen skupiny AGEL, začne od 7. júna 2019 zabezpečovať zdravotnú starostlivosť v endokrinologickej ambulancii. Nová ambulancia bude úzko spolupracovať s ostatnými ambulanciami a oddeleniami v pavilóne internistických disciplín, má zmluvu so všetkými zdravotnými poisťovňami a pacientov prijíma nateraz každý piatok v čase od 7.00 hod. do 15.00 hod..

Endokrinologická ambulancia je špecializovaná ambulancia, ktorá sa zaoberá diagnostikou, liečbou pacientov s chorobami štítnej žľazy, prištítnych teliesok, hypofýzy, nadobličiek, pohlavných žliaz, ale aj metabolickými ochoreniami kostí, ďalšími metabolickými chorobami a poruchami výživy. Prejavy niektorých endokrinologických ochorení môžu byť veľmi nenápadné, nemusia sa výrazne prejaviť. Preto je včasné endokrinologické vyšetrenie veľmi dôležité. Na každé prvé vyšetrenie alebo kontrolné vyšetrenie, je potrebné mať odporúčanie všeobecného lekára alebo špecialistu. Taktiež je nevyhnutné mať na prvovyšetrenie, okrem výmenného lístku,  výpis zo zdravotnej dokumentácie.

,,Nemocnica Komárno začína prevádzkovať endokrinologickú ambulanciu. V rekordne krátkom čase sa podarilo nájsť odborníka, s ktorým vo vynovených priestoroch pavilónu internistických disciplín začneme poskytovať zdravotnú starostlivosť v tomto odbore. Táto služba bude spočiatku zabezpečená len raz týždenne, a to v piatok, avšak veríme, že v krátkom čase rozšírime ordinačné hodiny po personálnom posilnení novým lekárom,“ povedal námestník riaditeľa pre lekársko-zdravotnú starostlivosť MUDr. Rudolf Pelikán, MPH.

,,Komárňanská nemocnica pokračuje v nastúpenom trende skvalitňovania a rozširovania svojich služieb. Popri budovaní komplexného onkologického centra a vynovení pavilónu internistických disciplín, je toto ďalší krok v prospech našich pacientov,“ doplnil  riaditeľ Nemocnice Komárno Mgr. Miroslav Jaška, MPH.

Nemocnica Komárno je jedným z najvýznamnejších poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v regióne. Poskytuje liečebno-preventívnu starostlivosť pre takmer 110-tisíc obyvateľov spádového územia okresu Komárno. Odbornú zdravotnú starostlivosť poskytuje pacientom na 11 lôžkových oddeleniach, 3 jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS), v 23 ambulanciách a 10 oddeleniach spoločných liečebných a vyšetrovacích zložiek.

Späť