Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

AGEL ukončil prvú etapu realizácie Komplexného onkologického centra

10.12.2018

Skupina AGEL, najväčší súkromný poskytovateľ zdravotnej starostlivosti v strednej Európe, otvoril 10. decembra 2018 Komplexné onkologické centrum v Nemocnici Komárno. Slúžiť bude pre 500-tisíc ľudí zo spádovej oblasti južného a stredného Slovenska. Realizácia prvej etapy vybudovania oddelenia klinickej a radiačnej onkológie si vyžiadala investície vo výške takmer 4 milióny eur.

Projekt Komplexného onkologického centra je najväčšou investíciou skupiny AGEL na Slovensku za posledné roky. Oddelenie klinickej a radiačnej onkológie prijíma pacientov od decembra 2018.  

V rámci prvej etapy sa vybudovalo nové moderné pracovisko radiačnej onkológie (ORO) tzv. typu II.A.. Pacienti taktiež získali rozšírenú diagnostickú sekciu, čo v praxi znamenám, že je im dostupný zvýšený počet CT vyšetrení na najnovšom type CT simulátora. Onkologicky chorí pacienti majú v Komárne k dispozícii aj jeden z najmodernejších lineárnych urýchľovačov v strednej Európe.  

Z pohľadu identifikácie náročnosti pacienta je predpoklad, že nové centrum dosiahne úroveň onkologických pracovísk v Nitre a Bratislave. Predlohou k realizácii Komplexného onkologického centra v Komárne je Komplexné onkologické centrum v Novom Jičíne. Počas intenzívnej spolupráce s českými vysokokvalifikovanými odborníkmi pod vedením riaditeľa nemocnice MUDr. Pavel Bartoš, PhD., M MED a primára MUDr. Petra Beneše, PhD., sa podarilo  pripraviť i zdravotnícky personál komárňanskej nemocnice na splnenie nových úloh v prospech pacientov.

Projekt modernej liečby onkologických pacientov vychádza z lokálnych a medzinárodných štatistík výskytu, úmrtnosti a prevalencie onkologických ochorení v danej spádovej oblasti. Z pohľadu onkologických pracovísk v rámci regionality a výskytu onkologických ochorení sa spádová oblasť rozšíri na viac ako 500-tisíc ľudí  a mala by zahŕňať okresy Komárno, Nové Zámky, Levice, Zlaté Moravce, Dunajská Streda, Šaľa, Galanta, Veľký Krtíš a Krupina.

 

 

Späť