Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Oddelenie radiačnej onkológie komárňanskej nemocnice dostalo nový kobaltový žiarič

23.6.2017

Oddelenie radiačnej onkológie Všeobecnej nemocnice Komárno, prevádzkovanej neziskovou organizáciou FORLIFE a manažérsky riadenej skupinou AGEL začalo pracovať s novým kobaltovým žiaričom v hodnote viac ako stopäťdesiat tisíc eur.

Podľa aktuálnych štatistík sa zhruba šesťdesiat percent pacientov postihnutých nádorovým ochorením v priebehu svojho ochorenia lieči ožarovaním. Základným predpokladom úspešnej liečby je možnosť podať dostatočne vysokú, a tým účinnú dávku žiarenia.

„Kobaltový žiarič, ktorý je zdrojom žiarenia má určitú životnosť. Pre udržanie efektívneho výsledku rádioterapie bez akéhokoľvek poklesu kvality bolo dôležité pristúpiť k tejto dôležitej výmene. Sme veľmi radi, že sa náhrada žiariča uskutočnila bez akýchkoľvek komplikácií a môžeme na našom oddelení pokračovať v plynulej prevádzke ožarovaním.“ uviedol primár oddelenia MUDr. Pavel Demeter.

,,Na našom špecializovanom oddelení sa snažíme okrem profesionálnej liečby poskytnúť pacientom aj rodinné prostredie. Veľkou pomocou je náš prívetivý  a ochotný personál  s veľkou dávkou empatie a osobitým prístupom k požiadavkám a potrebám našich pacientov,“ dodal MUDr. Pavel Demeter.

Oddelenie radiačnej onkológie v súčinnosti s ďalšími oddeleniami poskytuje komplexnú starostlivosť onkologickým pacientom. Samotná liečba ožarovaním je vykonávaná s pomocou kobaltového  ožarovača Terabalt ACS 80,  na ktorom bola vykonaná výmena žiariča. Pacienti sú liečení ambulantne, alebo sú hospitalizovaní na lôžkovom oddelení vybavenom desiatimi dvojposteľovými a jednou jednolôžkovou izbou so štandardným vybavením.

Späť