Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Dnes skončila Valentínska kvapka krvi v komárňanskej nemocnici

17.3.2017

Tohtoročná Valentínska kvapka krvi vo Všeobecnej nemocnici Komárno, ktorá je prevádzkovaná neziskovou organizáciou FORLIFE a manažérsky riadená skupinou AGEL, bola dnes, 17. marca 2017 ukončená. Na oddelení hematológie a transfuziológie komárňanskej nemocnice sa v tomto roku prišlo o svoju krv spolu 202 darcov, z ktorých bolo 36 prvodarcov, 62 žiakov a 6 párov.

Darovanie krvi je nezištný čin, vďaka ktorému má každý darca možnosť zachrániť ľudský život. Mnohí vedci tvrdia, že pravidelní darcovia krvi sú zdravší ako „nedarcovia“. Spôsobuje to práve fakt, že telo je po odbere krvi nútené doplniť si chýbajúci objem a samo sa regeneruje. Okrem toho, vďaka takémuto „tréningu“ sa organizmus darcu jednoduchšie vysporiada s väčšou stratou krvi napríklad pri úrazoch. Toto je len niekoľko zo známych výhod darcovstva krvi, ktorú prišlo aj po minulom roku darovať množstvo darcov. „V roku 2016 prišlo v rámci tejto nezištnej akcie darovať krv 45 žiakov, 169 viacnásobných darcov, 48 prvodarcov a 4 páry. Rada by som sa poďakovala všetkým darcom, ktorí sa tejto akcie zúčastnili aj v tomto roku. Veľmi nás potešil záujem množstva prvodarcov ale aj organizovaných skupín žiakov Gymnázia H. Selyeho, Strednej priemyselnej školy či SOU Budovateľskej,“ uviedla primárka oddelenia hematológie a transfuziológie, MUDr. Enikő Radi.

Späť