Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Vaše 2% z daní pomôžu všetkým pacientom komárňanskej nemocnice

1.2.2017

Všeobecná nemocnica Komárno, prevádzkovaná neziskovou organizáciou FORLIFE a manažérsky riadená skupinou AGEL, aj v tomto roku vyhlasuje akciu, v rámci ktorej môžete venovať vaše 2% zo zaplatených daní nemocnici, ktoré pomôžu všetkým pacientom nemocnice.

Komárňanská nemocnica v minulom roku vďaka darcom dostala možnosť doplniť svoj lôžkový fond. Cieľom bolo zvýšiť komfort hospitalizovaných pacientov na viacerých oddeleniach, preto sa vedenie nemocnice rozhodlo aj v tomto roku pokračovať v tejto akcii a vyzýva ľudí aby svojimi dvoma percentami zo zaplatených daní pomohli nemocnici pokračovať v postupnom obnovovaní posteľového fondu. V praxi to znamená, že sa suma získaná z vašich dvoch percent využije na postupnú výmenu postelí, matracov, či posteľnej bielizne, ktoré sa budú používať na oddeleniach nemocnice. Nemocnica má 11 lôžkových oddelení a 3 jednotky intenzívnej starostlivosti, ktoré disponujú 368 lôžkami, na ktorých sa ročne vystrieda cez 14 000 pacientov, preto je veľmi dôležité udržiavanie kvalitného lôžkového vybavenia nemocnice. „V minulom roku sa nám podarilo vyzbierať sumu prevyšujúcu hranicu desať tisíc EUR. Tieto financie sme využili na nákup nových matracov, ktoré si už našli svoje miesta na jednotlivých oddeleniach a zvyšujú komfort našich pacientov. Za túto pomoc by som sa chcel poďakovať každému darcovi v mene našej nemocnice ako aj všetkých našich pacientov,“ uviedol riaditeľ nemocnice Mgr. Viktor Dudáš.

Vedenie Všeobecnej nemocnice Komárno sa však nespolieha len na tieto zdroje. V poslednom roku investovala množstvo vlastných prostriedkov na obnovu lôžok a zároveň sa obracia aj na sponzorov, obchodných partnerov, či významné lokálne firmy, ktoré by mohli výrazne pomôcť v tejto súvislosti. „V posledných rokoch sme mali možnosť vďaka týmto prostriedkom zakúpiť trinásť úplne nových lôžok, z ktorých bolo päť plne elektricky polohovateľných, množstvo posteľnej bielizne, antidekubitných a klasických matracov na viaceré lôžkové oddelenia v spoločnej hodnote presahujúcej hranicu 50 tisíc eur,“ dodal riaditeľ.

Späť