Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 (0)35 7909 111

Nemocnica

Komárňanská nemocnica sa môže pochváliť ďalšou osobnosťou zaradenou do Oxford Encyklopédie

30.4.2015

Ďalšia osobnosť Všeobecnej nemocnice Komárno, ktorá je prevádzkovaná neziskovou organizáciou FORLIFE a manažérsky riadená spoločnosťou AGEL SK, bude v tomto roku zaradená do Oxford Encyklopédie. Po dôslednom rešerše kompetentní rozhodli, že ďalšou osobnosťou, ktorá hodnotným prínosom prispieva pre spoločnosť je MUDr. Zlatica Petrányiová, primárka oddelenia dlhodobo chorých, ktorá celý svoj kariérny život zasvätila komárňanskej nemocnici, kde pracuje už 36 rokov a je obľúbená ako u pacientov, tak medzi kolegyňami.

MUDr. Zlatica Petrányiová už od roku 1979 lieči a stará sa o pacientov komárňanského regiónu.„Primárka Petrányiová patrí k lekárom, ktorí celý svoj život venovali najme svojmu vyvolenému povolaniu. Po ukončení štúdia v roku 1979 na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Martine, kde vyštudovala Vnútorné lekárstvo, následne nastúpila pracovať ako interný lekár do komárňanskej nemocnice. V nasledujúcich rokoch získala I. a II. atestáciu z Vnútorného lekárstva a pracovala na infekčnom oddelení, ako sekundárny lekár a 6 rokov vykonávala činnosť farmakológa pre klinickú farmakológiu. Od roku 2000 je vo funkcii primárky na Oddelení dlhodobo chorých, ktorého bola aj zakladateľkou. V rokoch 2003 - 2005 súbežne vykonávala aj funkciu námestníčky pre liečebno-preventívne činnosti. Je to osobnosť  s vysokým, odborným, morálnym a ľudským kreditom, obdarená precíznosťou, tvorivosťou, osobnou kultúrou, diplomatickým taktom, ale aj prirodzeným rešpektom. Napriek vysokému pracovnému nasadeniu má však vždy pre svojich spolupracovníkov, rodinu a blízkych úsmev na tvári a ochotu vždy podať pomocnú ruku,“ povedal Mgr. Viktor Dudáš, riaditeľ nemocnice s tým, že jej v mene vedenia nemocnice  a kolegov gratuluje a ďakujeme za všetko, čo pre pacientov celého regiónu i kolegov robí.

 

„Zaradenie do Oxford Encyclopedia je potvrdením zásluh pre spoločnosť. Pre mnohých členov prijatie predstavuje najvyššie ocenenie, ktoré vo svojom živote doteraz získali. Gratulujem pani MUDr. Petrányiovej k zaradeniu medzi úspešné osobnosti do encyklopédie a zároveň k tomu, že sa stala jedným zo vzorov pre nás všetkých,“ uviedla Eva Rombovská, redactor Oxford Encyklopédie.

Pani MUDr. Petrányiová je osobou mnohých tvárí. Pôsobí ako predsedníčka Slovenskej lekárskej spoločnosti (SLS), ktorej hlavnou náplňou je odborné doškoľovanie lekárov, usporiadanie seminárov pre členov SLS v komárňanskom obvode, na ktorých sa zúčastňujú obvodní lekári, pediatri, lekárnici ako aj lekári z nemocnice. Primárka tiež vedie komisiu účelnej farmakoterapie vo Všeobecnej nemocnici Komárno, ktorá sa zaoberá hlavne tvorbou účelnej, racionálnej, modernej a ekonomický prístupnej liekovej politiky a tiež bojom proti nozokomiálnym nákazám, ako aj s nežiaducimi účinkami liekov. Úzko spolupracuje s farmakológom nemocnice, ktorá sa zaoberá konzultačnou činnosťou pri ordinácii antibiotikami (ATB) a ich spolupráca je veľmi prínosná nakoľko spotreba ATB sa v nemocnici výrazne znížila. Okrem toho, že je príkladná matka a kolegyňa vykonáva aj náročné služby na Jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) interného oddelenia.  „Veľmi ma  prekvapilo oslovenie z redakcie a ešte viac to, že som zaradená medzi osobnosti tejto významnej encyklopédie. Celý môj život som pracovala v komárňanskej nemocnici a je to môj „druhý“ domov. Vždy sa snažím pristupovať k práci s radosťou, láskou a pokorou, čo vyplýva z môjho životného kréda  "Všetko, čo robíme v živote má zmysel iba vtedy, ak to robíme s láskou a pokorou" ,“ dodala MUDr. Zlatica Petrányiová, primárka Oddelenia dlhodobo chorých  Všeobecnej nemocnice Komárno.

„Činy – Tvorivosť – Charizma je krédom našej encyklopédie a podľa toho výnimočné osobnosti vyberáme. História životopisných encyklopédií siaha už do dávnejších čias. Našim poslaním je uchovávanie dosiahnutých zásluh osobností, ktorí svojou činnosťou vynikli vo svojom regióne, zviditeľnili organizáciu, pre ktorú pracujú,“ uzavrela pani Rombovská.

Späť